Asiakastarina: Wind Controller Oy
Etävalvonta auttaa maksimoimaan tuulivoimaloiden suorituskykyä
Reaaliaikaista tietoa energiantuotannon suorituskyvyn mittaamiseen
Teknisiä asiantuntijapalveluita tuulivoimateollisuudelle tuottavan Wind Controllerin tavoitteena on maksimoida tuulipuistojen energiantuotanto koko niiden elinkaaren ajan.
Energiantuotantoa tukee etävalvontapalvelu, joka Wind Controllerilla on käytössä tuulivoimaloille, tuulipuistojen sähköasemille ja aurinkovoimaloille. Etävalvontapalvelun avulla 24/7 toimiva valvomomme seuraa uusiutuvan energian tuotantoa reaaliaikaisesti.
Oikeiden mittareiden avulla myös tuotantopäälliköt ja huolto-operaattorit saavat tärkeää tietoa voimalan suorituskyvystä ja toimintavarmuuden kehittymisestä. Tiedot hälytyksistä ja vikatilanteista auttavat aikaisempaa nopeammin selvittämään vikojen aiheuttajia. Eri voimaloiden vertailusta saa tietoa esimerkiksi tuotantoerojen syistä.
Regatta-etävalvontajärjestelmä oli helppo ottaa käyttöön, ja sitä pystyttiin räätälöimään meidän tarpeisiimme sopivaksi. Energiantuotantoa seuraavien mittareiden ja portaalin mukautuvien näkymien ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme reaaliaikaista tietoa energiantuotannon optimointiin.
Kari Koivikko
Wind Controller Oy:n toimitusjohtaja
Tarve uudelle, modernille etävalvontajärjestelmälle
– Halusimme lähteä uudistamaan etävalvontaa ja etsimme kumppania, joka tarjoaisi muokattavan alustan ja uusia ideoita etävalvonnan kehittämiseen. Remion pystyi tarjoamaan meille modernin Regatta-palvelun, jota pystyi kustannustehokkaasti räätälöimään tarpeisiimme, ilman tarvetta rakentaa järjestelmää kokonaan alusta asti, Wind Controllerin toimitusjohtaja Kari Koivikko kertoo.
Remion kehitti yhdessä Wind Controllerin kanssa mittarit voimaloiden toiminnallisen tehokkuuden ja käyttöasteen mittaamiseen. Mittareiden avulla saadaan tietoa, miten paljon tehoa voimala tuottaa eri tuulen nopeuksilla, ja miten paljon voimala on ollut valmis tuottamaan tehoa. Lisäksi Regatta-palveluun sisällytettiin huoltokirjatoiminto ja vikaraportointi mm. vikaantumisen todennäköisyyttä ja vikaantumisaikaa mittaamaan.
Regatta laajentuu helposti uusiin prosesseihin
Voimaloiden tuotanto- ja vikatiedot tallentuvat kootusti pilvipalveluun, jossa tietoa jatkojalostetaan keskitetysti ja jaetaan erilaisin näkymin myös huolto-operaattorin ja laitoksen omistajan käyttöön.
– Olemme olleet tyytyväisiä järjestelmään. Mukautettavien näkymien ansiosta voimme jatkuvasti kehittää Regatta Portalia vastaamaan asiakkaidemme eri käyttäjäryhmien tarpeita vastaavaksi, Wind Controllerin toimitusjohtaja Kari Koivikko sanoo.
Wind Controllerin suunnitelmissa on hyödyntää jatkossa Regatan modulaarisuutta ja laajentaa järjestelmän käyttöä muihinkin prosesseihin. Seuraavaksi järjestelmä otetaan käyttöön tuulivoimaloiden tarkastusten raportointiin.
– Työprosessimme nopeutuvat huomattavasti, kun tarkastajat pystyvät tekemään raportit kentällä suoraan järjestelmään, josta ne saadaan helposti käyttöön, Wind Controllerin Kari Koivikko kertoo.
Tulokset
- Regatan kustannustehokas käyttöönotto ja helppo muokattavuus ja laajennettavuus tuovat joustoa verrattuna vanhaan etävalvontajärjestelmään.
- Etävalvonnan tehostuminen asiakkaan eri käyttäjäryhmien saadessa järjestelmästä juuri sitä tietoa mitä tarvitsevat – mobiilisovelluksen avulla missä vain.
- Tuuli- ja aurinkovoimaloiden vikojen diagnosoinnin nopeutuminen ja sen myötä kunnossapidon suunnittelun helpottuminen.
- Tuuli- ja aurinkovoimaloiden käyttöasteen ja toimintavarmuuden parantuminen tehokkaan monitoroinnin ja sen mukaisen optimoinnin ansiosta.
Remionin rooli
Suunnittelu: Remion
Toteutus: Remion
Jatkokehitys ja ylläpito: Remion
Toteutus
Toteutuksessa käytettiin Regatta Portalia, Regatta Corea ja Regatta Devicea.
Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä.
Jukka Kivimäki
Toimitusjohtaja