Ajankohtaista
Miten digitaalinen kaksonen voi toimia tuotekehityksen apuna?
Millä tavoin digitaalista kaksosta voi käyttää hyväksi laitteiden suunnittelussa, tuotekehityksessä sekä liiketoiminnan tehostamisessa? Tähän kysymykseen saatiin vastauksia monesta – niin tutkimuksen kuin eri yritystenkin – näkökulmista DigiTwin-hankkeen demo-päivänä 18.1.2019.
Yhtenä Aalto-yliopiston DigiTwin-projektin partneriyrityksenä Remion oli myös demo-päivässä esittelemässä yhtä kehittämäänsä digitaalista kaksosta, joka on tehty Frameryn puhelinkopista.
– Digitaalinen kaksonen tuo uutta tietoa puhelinkoppien käytöstä, käyttäjien käyttökokemuksesta ja toisaalta siitä, miten ihminen käyttäytyy puhelinkopeissa. Tuotekehitys voi analysoida tätä tietoa ja hyödyntää sitä kehittäessään puhelinkoppeja, Frameryn digitaalisen kaksosen kehittäjä, Remionin Senior Solution Architect Miika Valtonen kertoo.
Digitaalista kaksosta on kehitetty noin puolitoista vuotta, ja demovaiheessa on ollut mukana kaksi puhelinkoppia. Tietoa kerätään mm. kopin ilmastoinnista ja valaistuksesta, käyttöasteesta sekä esimerkiksi käyttäjän asennoista, aktiviteeteista ja käyttökokemuksesta.
– Loppukäyttäjä saa tietoa koostavan työkalun, josta jokainen käyttäjä pystyy helposti saamaan juuri sitä tietoa, mitä hän tarvitsee, Valtonen kertoo.
Luomme yhdessä asiakkaan kanssa kaupallistamisen mahdollisuuksia
Frameryn puhelinkopin digitaalinen kaksonen on herättänyt mielettömästi kiinnostusta. DigiTwin demo-päivässä puhelinkopin digitaalisen kaksosta esittelevää presentaatiota seurasi useampi yleisökysymys sen kaupallistamistamisesta esimerkiksi puhelinkopin käyttäjän mahdollisuudesta saada tietoa omasta puhelinkopin käytöstä.
– Frameryn digitaalinen kaksonen on vielä tässä vaiheessa kokeilualusta, jonka avulla asiakasyrityksemme voi kerätyn tiedon avulla ymmärtää paremmin mitä kopissa tapahtuu. Sen jälkeen heidän päätettäväkseen jää, miten he hyödyntävät tietoa ja kehittävätkö he uudenlaista liiketoimintaa sen ympärille, Remionin toimitusjohtaja Jukka Kivimäki sanoo.
Frameryn puhelinkopin digitaalisen kaksosen avulla kerätään kopin käyttö-, olosuhde- ja sijaintitietoa. Yhdistämällä tätä dynaamista tietoa staattisen tietoon, 3D-malliin ja tavoiteltavaan käyttöprofiiliin saadaan tietoa, jota voidaan hyödyntää puhelinkopin käytön optimoinnissa pidemmällä aikavälillä.
Jukka Kivimäki
Remion, toimitusjohtaja